Prvih 250 članova

Beograd, 28.05.2009.

Prošlo je nešto više od 15 dana od početka rada U.G. Yu Midi, i za to kratko vreme se u naše Udruženje učlanilo preko 250 kompozitora, tekstopisaca i izvoÄ‘ača. Odziv je više nego fenomenalan; zaista se nismo nadali ovakvom interesovanju. Ovakvo veliko interesovanje je stavilo na test našu kompletnu infrastrukturu, i pokazalo se da je projekat na zaista čvrstim nogama; većih problema nije bilo, a manje probleme smo rešavali u hodu. Upravni odbor je odlučio da članarina do daljnjeg ostane na istom nivou, iako je prvih 100 članova odavno registrovano.

Ono što nam je upalo u oči je velik broj članova koji su upisali svoja dela, ali nisu do kraja obavili proceduru deponovanja dela, pa takva dela još uvek nisu objavljena. Dosta je članova čak platilo naknadu, ali još uvek nisu poslali svoja dela poštom na način propisan i objašnjen na našem sajtu u sekciji “Moj panel” ( http://www.yumidiagencija.org/moj_panel/ ). Ovim putem pozivamo sve članove koji imaju problema u vezi procedure upisa, a kasnije i deponovanja dela, da nam se slobodno jave kako bi im pomogli i dodatno pojasnili proces.

Dozvolite da Vas upoznam sa planovima U.G. Yu Midi za bližu budućnost: Nakon što prikupimo značajan broj autorskih dela koja prezentujete u sekciji sajta “Market” (po našoj slobodnoj proceni - stotinak dela), krenućemo u aktivnu promotivnu kampanju našeg Udruženja kod afirmisanih muzičkih umetnika sa ovih prostora. Složićete se da je velika baza kvalitetnih autorskih dela bitan preduslov i jak argument sa kojim možemo da nastupimo pred našim afirmisanim kolegama izvoÄ‘ačima, stoga još jednom apelujem na članove koji su upisali svoja dela, ali nisu dovršili proceduru autorizacije da to urade, jer smo već veoma blizu broja od sto upisanih dela.

Na adresi http://www.yumidiagencija.org/vesti/ je pokrenuta sekcija vesti, gde ćemo Vas redovno obaveštavati o aktuelnostima, a možete se nadati i intervjuima sa afirmisanim kompozitorima, tekstopiscima i izvoÄ‘ačima, gde će osnovna tema razgovora sa njima biti upravo autorsko stvaralaštvo, autorska prava, i estradno tržište delima. UbeÄ‘eni smo da je ovo tema koja Vas sve interesuje, a mi ćemo dati sve od sebe da broj intervjua bude što veći, u cilju što bolje obaveštenosti naših članova, a naravno, i u cilju promocije U.G. Yu Midi.

S poštovanjem,
Tihomir Opačić
predsednik U.G. Yu Midi
www.yumidiagencija.org